Termeni si Conditii

1. CONDIŢII DE CUMPĂRARE ŞI UTILIZARE A WEBSITE-ULUI PRET-BETON.RO

Accesul şi utilizarea website-ului www.pret-beton.ro sunt supuse acestor Condiţii şi tuturor legilor şi reglementărilor aplicabile. Accesând şi utilizând website-ul www.pret-beton.ro sunteti de acord  cu prevederile prezentelor Condiții.

Vă rugăm să citiţi aceste Condiţii, Politica Cookies şi Politica privind protectia datelor cu caracter personal (denumite în continuare în mod colectiv „Conditii”) înainte de utilizarea acestui website. Prin utilizarea acestui website sunteti de acord cu aceste Conditii. Daca nu sunteti de acord cu aceste Conditii va rugam sa parasiti acest site. 

Este posibil ca la o anumita perioada de timp să modificăm aceste Condiţii. Acceptul acestor Conditii de catre dumneavoastra implica citirea lor la fiecare utilizare a site-ului. 

2. CONDITII DE UTILIZARE A SITE-ULUI PRET-BETON.RO 

Plasare unei precomenzi de catre dumneavoastra implica urmatoarele obligatii: 

a) Furnizarea unei adrese de e-mail, numar de telefon personal si eventual al unei persoane desemnate din santier, adresa din documentul de identitate si locatia santierului unde doriti livrarea betonului sunt conditii esentiale pentru completarea documentelor de facturare si de livrare. 

b) Sunteti de acord ca aceste date sa fie folosite pentru a va contacta pentru buna derulare a livrarii betonului si atunci cand este necesar. 

Declarati ca informatiile sunt corecte si exacte, furnizarea eronata a acestor date sau incercarea de frauda duce automat la anularea precomenzii. Prin plasarea unei precomenzi pe website, declaraţi că aveţi peste 18 ani şi că aveţi capacitatea legală de a încheia contracte. Prin utilizarea acestui website, vă exprimaţi consimţământul privind prelucrarea acestor informaţii şi date cu caracter personal.

3. CONDITII CONTRACTUALE

Conţinutul prezentelor Condiţii şi informaţiile cuprinse în acest website nu reprezinta o ofertă de vânzare, ci o invitaţie la ofertă. Contractul dintre noi şi dumneavoastră are ca obiect livrarea de beton gata preparat şi servicii conexe și se considera  incheiat doar la momentul în care comanda este acceptată în mod expres de către noi.

Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Dupa clarificarea aspectelor legate de conditiile de livrare, telefonic sau prin e-mail, intre un reprezentant pret-beton.ro si cumparator, se va emite o factura proforma si comanda se va considera acceptata in momentul in care cumparatorul va efectua plata. 

Toate informatiile referitoare la derularea contractului se vor derula prin telefon, e-mail, sau orice alt mijloc care asigura confirmare de primire. 

4. DISPONIBILITATEA PRODUSELOR ŞI SERVICIILOR; RESPINGEREA COMENZII

Disponibilitate de livrare a produselor comercializate de pret-beton.ro este conditionata de  capacitatea de productie a statiilor de beton si de numarul de comenzi deja existente la data solicitarii comenzi de catre client. Posibilitatea de livrare este limitata zonal. La introducerea locatiei santierului dumneavoastra, daca acesta nu se afla in aria de acoperire veti primi un mesaj care va confirma acest lucru. Ne rezervam dreptul de a nu onora o comanda deja acceptata in cazul in care productia si livrarea produselor este conditionata de anumiti factori (defectiuni ale statiei sau a utilajelor de transport si pompare,etc).

Pret-beton.ro isi rezerva dreptul de a modifica orice material prezent pe acest site. Sunteti de acord sa nu ne angajati raspunderea fata de dumneavoastra pentru neprelucrarea unei comenzi dupa ce ati primit mesajul de confirmare a comenzii si fata de eliminarea sau modificarea adusa in continutul site-ului www.pret-beton.ro.

5. LIVRARE; IMPOSIBILITATEA DE LIVRARE

In cazul in care din anumite motive nu putem onora o comanda deja confirmata la ora sau data stabilita, aveti optiunea de a reprograma comanda la o alta ora sau data de livrare sau de a anula comanda cu rambursarea intregii sume platite.  Livrarea produselor se considera acceptata la semnarea avizelor de insotire a marfii de catre dumneavoastra sau de catre orice alta terta persoana prezenta la receptie.

În cazul în care veţi refuza livrarea şi/sau acceptarea cantitativă a produselor, fie personal, fie prin intermediul unei terţe părţi desemnate de dumneavoastră,  în considerarea naturii perisabile a betonului proaspăt gata preparat şi a faptului că acesta işi pierde proprietăţile dacă nu este folosit la un anumit timp de la preparare, sunteţi de acord că vom reţine preţul pe care ni l-aţi achitat, cu titlu de daune.

6. PREŢUL; PLATA PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR

Preturile afisate pe site sunt preturi informative si nu reprezinta o obligatie de vanzare din partea pret-beton.ro. Depunem toate eforturile ca preturile afisate pe site sa fie cat mai apropiate de preturile finale de vanzare. Preturile finale de vanzare se vor stabili dupa clarificarea conditiilor de livrare si se vor comunica cumparatorului in cadrul facturii proforme.  

Plata produselor se va efectua prin transfer bancar pe baza de proforma. Ulterior, la livrarea produselor se va emite factura fiscala. 

7. TRANSFERUL DE PROPRIETATE ASUPRA PRODUSELOR

Transferul de proprietate asupra produselor se va efectua in momentul livrarii, la receptia fizica a produselor si a serviciilor de catre dumneavoastra sau de catre persoana desemnata, cu conditia achitarii integrale a tuturor sumelor pe care ni le datorati. 

8. OBLIGAŢIILE CUMPARATORULUI

Cumparatorul este obligat sa asigure un drum de acces practicabil ( fizic si legal) si in buna stare catre locatia unde are loc punerea in opera a betonului, precum si un loc de instalare corespunzator pentru pompa si/sau autopompa si a unui spaţiu adecvat pentru spălarea autobetonierelor/autopompelor. În cazul în care, din culpa dumneavoastră, autotobetonierele şi pompele noastre sau ale subcontractorilor sau cesionarilor noştri nu pot livra produsele în condiţii optime şi fără riscuri, vom reţine preţul pe care ni l-aţi achitat, cu titlu de daune şi ne rezervăm dreptul de a recupera de la dumneavoastră cheltuielile cauzate de eliminarea/ depozitarea produselor refuzate într-o manieră responsabilă compatibila cu cele mai bune practici disponibile de gestiune a deşeurilor Sunteţi responsabil/ă pentru desemnarea unei persoane la şantier care să dirijeze autobetonierele/autopompele/pompele staţionare până la locul de punere în operă, respectiv ieşirea din şantier, în scopul de a asigura deplasarea acestora în condiţii de siguranţă.

Sunteţi responsabil/ă pentru desemnarea unei persoane la şantier care să dirijeze autobetonierele/ autopompele/ pompele staţionare până la locul de punere în operă, respectiv ieşirea din şantier, în scopul de a asigura deplasarea acestora în condiţii de siguranţă.

9. RECEPTIA MARFII; CONFORMITATE; RASPUNDERE

Receptia marfii se efectueaza in santier/locul de turnare a betonului specificat de catre dumneavoastra in comanda de catre persoana desemnata. La sosirea betonului in santier aveti obligatia de a verifica daca documentele insotitoare (aviz si declaratie de conformitate), sunt conforme cu comanda dumneavoastra.

Raspunderea pentru produsele receptionate se transfera catre cumparator dupa semnarea avizelor de insotire si receptia marfii. Nu raspundem fata de dumneavoastra pentru nici o pierdere, furt sau dauna ce apar dupa ce riscul si proprietatea produselor au fost transmise catre dumneavoastra.

Marfa (betonul)  livrat in santier este insotita de declaratii de conformitate si aviz de insotire emise de catre producator catre Heracles Imob S.R.L. Documentele emise catre Heracles Imob S.R.L reprezinta garantia prin care certificam ca produsele livrate sunt conforme cu cele comadate de catre dumneavoastra, in acest caz va imputernicim in mod expres sa receptionati fie direct, fie prin reprezentantul dumneavoastra in numele Heracles Imob S.R.L produsele livrate. Ne asumăm responsabilitatea pentru îndeplinirea condiţiilor de calitate şi cantitate a produselor livrate in solidar cu producatorul, care vor fi în concordanţă atât cu specificaţia documentelor care însoţesc produsele, cât şi cu specificaţia menţionată în comanda emisă de catre dumneavoastră.

Nu vom putea fi făcuţi responsabili în vreun fel, pentru obligaţiile dumneavoastră, în conformitate cu Codul de practică pentru producerea betonului CP 012/1-2007 şi Normativul pentru producerea betonului şi executarea lucrărilor din beton, beton armat şi beton precomprimat NE 012/2-2010 şi, de asemenea, pentru eventuale disfunctionalităţi de punere în practică sau greşeli de proiectare, dumneavoastră aveți obligaţia de a emite înregistrările de calitate în mod corect. Suntem responsabili pentru calitatea produselor livrate, iar dumneavoastră sunteţi responsabil/ă pentru calitatea folosirii produselor, în conformitate cu legislaţia în vigoare (Legea 10/1995, modificată şi completată, şi Codul de practică pentru producerea betonului CP 012/1-2007 şi Normativul pentru producerea betonului şi executarea lucrărilor din beton, beton armat şi beton precomprimat NE 012/2-2010), precum şi cu celelalte acte normative în domeniul construcţiilor.

În cazul în care, fără autorizaţia noastră prealabilă, dumneavoastră sau un terţ intervine asupra compoziţiei betonului prin introducerea de adaosuri de orice fel (apă, aditivi, fibre, pigmenți, ciment) nu ne asumăm responsabilitatea cu privire la performanțele betonului gata preparat si livrat. În cazul în care rezultatele testelor efectuate pe probele de beton prelevate în staţia de betoane şi/sau la locul punerii în operă nu sunt în conformitate cu rezultatele testelor efectuate de către laboratorul nostru, verificarea suplimentară va fi efectuată de catre un laborator specializat stabilit împreuna cu dumneavoastră,  toate cheltuielile legate de această verificare suplimentară fiind suportate de către partea care a greşit. Nu suntem responsabili pentru calitatea produselor finite rezultate din folosirea produselor, în cazul în care dumneavoastră sau reprezentantul nu veţi/va respecta specificaţiile tehnice. În cazul unor eventuale litigii, vă obligaţi să dovediţi corectitudinea proiectării şi a înregistrărilor de calitate. Vă vom notifica în cazul în care rezultatele testelor indică faptul că produsele livrate sunt inferioare celor comandate, urmând ca, în termen de 30 (treizeci) de zile de la notificare, să ne informaţi în scris asupra intenţiilor dumneavoastră cu privire la aceste produse. În cazul în care veţi constata, pe baza probelor luate la locul de utilizare, că produsele nu îndeplinesc condiţiile de calitate conform documentelor de livrare, vă asumaţi obligaţia să ne notificaţi în scris în maxim 2 zile de la constatarea acestui lucru, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data livrării betonului. În măsura maximă permisă de lege, răspunderea noastră în legătură cu orice produs cumpărat prin intermediul website-ului este strict limitată la preţul de cumpărare al produsului respectiv şi a serviciilor asociate.

10. PRELUCAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Toate datele cu caracter personal pe care le transmiteţi website-ului pret-beton.ro vor fi folosite exclusiv pentru buna derulare a relatiei contractuale dintre Heracles Imob S.R.L si dumneavoastra. Nu vom folosi datele transmise de dumneavoastra in alte scopuri comerciale si nu le vom transfera catre terti. 

11. SESIZARI; SUGESTII; CORESPONDENTA 

Orice sugestie, reclamantie sau sesizare referitoare la continutul acestui website se transmite prin email : office@pret-beton.ro , prin telefon 0749296886 in intervalul orar 10:00-16:00, sau prin corespondenta la adresa Str Sabinelor Nr.9, Bl1, Et3, Ap.9. Sector 5,Cod postal 050854 Bucuresti, program de lucru cu publicul L-V, in intervalul orar 10:00-16:00. 

Prin utilizarea acestui website, sunteţi de acord să comunicaţi cu noi în primul rând prin mijloace electronice.

Sesizările și întrebările vor fi analizate de către furnizorul de produse şi servicii asociate și veţi primi răspuns în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la primirea acestora.

12. FORŢA MAJORĂ

Nu vom fi traşi la răspundere şi nici nu vom fi responsabili pentru orice întărziere în executarea obligaţiilor noastre contractuale sau nerespectare a acestora, dacă aceasta este cauzată de evenimente care se află în afara controlului nostru rezonabil. Un eveniment care se află în afara controlului nostru rezonabil este definit ca un eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil, având consecinţe de neînlăturat, apărut după acceptarea comenzii de către noi, incluzând, dar nelimitat la: incendii, catastrofe naturale, cutremure, accidente, explozie, furtună, inundaţie, surpare de teren, epidemie, imposibilitatea de a folosi reţelele de telecomunicaţii publice sau private, imposibilitatea de a folosi transportul auto sau alte mijloace de transport public sau privat, greve, şomaj tehnic sau acţiuni sindicale, revoltă, invazie, atac terorist sau ameninţare teroristă, război (declarat sau nu), ameninţare sau pregătire de război, acte, decrete, legislaţie, reglementări sau restricţii impuse de orice guvern, situația în care se înregistrează temperaturi exterioare sub 5 grade Celsius sau mai mari de 30 de grade Celsius, sau alte împrejurări similare („Forța Majoră”). Răspunderea noastră este înlăturată şi în situaţia apariţiei unui eveniment de caz fortuit care nu poate fi prevăzut şi nici împiedicat de către cel care ar fi fost chemat să raspundă dacă evenimentul nu s-ar fi produs. În caz de Forţă Majoră, perioada de timp aferentă îndeplinirii obligaţiilor sau remedierii se va prelungi cu o perioadă egală cu durata cazului de Forţă Majoră. Sunteţi de acord ca în caz de Forţă Majoră sau caz fortuit vom beneficia de o prelungire egală a termenului pentru a ne executa obligaţiile cu durata evenimentului de Forţă Majoră sau caz fortuit.

13. LEGEA APLICABILĂ ŞI SOLUŢIONAREA DISPUTELOR

Legea română guvernează utilizarea Condiţilor și a website-ului. Orice litigiu care decurge din sau în legătură cu Condiţiile și/sau folosirea website-ului va fi soluţionat exclusiv de instanţele din România. Dacă încheiaţi Contractul în calitate de consumator, nicio prevedere din această clauză nu vă va afecta drepturile legale prevăzute de legislaţia locală în vigoare.

14. INTEGRALITATEA CONTRACTULUI

Aceste Condiţii şi orice document la care se face trimitere în mod expres constituie acordul integral dintre noi şi dumneavoastră cu privire la obiectul lor şi înlocuieşte orice alt acord, orice altă înţelegere sau orice alt aranjament anterior verbal sau scris dintre noi şi dumneavoastră.

15. FOTOGRAFIERE SI FILMARE

Prin acceptarea acestor termeni si Condiţii ne veţi permite să efectuam fotografii si sa filmăm etapele de construcţie la care s-a utilizat betonul livrat de Heracles Imob S.R.L. Sunteti de acord sa utilizam aceste materiale in portofoliul nostru de lucrari pe toate platformele de difuzare. 

16. FURNIZORUL PRODUSELOR

Furnizorul produselor comercializate pe acest website este SC HERACLES IMOB S.R.L. CUI RO24068909,  J40/10713/2008, Sediul social: Aleea Bujoreni Nr.2, Bl P1, Sc2, Et 3 , Ap 34, camera 2, Sector 6, Bucuresti; Punct de lucru: Str. Sabinelor nr.9, Bl1, Et3, Ap 9. Sector 5, Bucuresti cod postal 050851.